vrijdag 12 april 2013

Hoe kun je als bedrijf innoveren?






Waarom zou je als bedrijf innoveren? Om in een nichemarkt origineel en uniek te blijven natuurlijk. Wie stil blijft staan, wordt vanzelf ouderwets. Juist als je nieuwe markten wil aanboren, of bestaande klanten wil blijven triggeren, dan heb je nieuwe producten of diensten nodig.

Veel bedrijven zijn bang om te innoveren, omdat ze denken dat dit heel veel tijd en geld kost. Maar dat hoeft niet zo te zijn, wanneer je stagiairs inzet. Een MBO-er, HBO-er of Universitair student kan zijn afstudeerproject of stage besteden aan de innovatie van jou bedrijf. Zorg er wel voor dat je goed in een contract vast legt, dat er geheimhoudingsplicht is over de ontwikkelingen en het uiteindelijke concept alleen door jou bedrijf mag worden uitgevoerd.

Met studenten haal je jonge mensen in huis, die bovendien bijna niks kosten. De maximale stagevergoeding is 350 euro, maar vaker wordt rond de 200 euro aangehouden. Voor dat geld krijg je een fulltime innovator in huis, die al het werk uit handen neemt. Goedkoop, innoverend en vernieuwend, wat wil een bedrijf nog meer?!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten